10 MCQs on Psychiatry (Part-XV)

In this article, we will solve 10 MCQs on Psychiatry (Part-XV). So, let’s get started.

Questions and Answers

1. Biochemical etiology of Alzheimer’s disease is in:
A. Serotonin
B. GABA
C. Acetylcholine
D. Dopamine
Ans: (C) Acetylcholine

2. A young lady who is a model presented with repeated episode of over eating and purging, diagnosis:
A. Anorexia nervosa
B. Bulimia nervosa
C. Schizophrenia
D. Anxiety
Ans: (B) Bulimia nervosa

3. Kleptomania means irresistible desire to:
A. Steal things
B. During
C. Set fire
D. None
Ans: (A) Steal things

4. DOC in obsessive compulsive disorder is:
A. Imipramine
B. Carbamazepine
C. Chlorpromazine
D. Clomipramine
Ans: (D) Clomipramine

5. A patient with waxy flexibility, negetivitism, rigidity. Diagnosis is schizophrenia of type:
A. Paranoid
B. Catatonic
C. Simple
D. Hebephrenic
Ans: (B) Catatonic

6. Drug of choice for panic disorder is:
A. Nitrazepam
B. Imipramine
C. Diazepam
D. Lithium
Ans: (C) Lithium

7. A person missing home found wandering, purposefully, well groomed has:
A. Dissociative fugue
B. Amnesia
C. Schizophrenia
D. Dementia
Ans: (A) Dissociative fugue

8. A patient with 2 weeks of ICU care begins to ceases to recognize relatives and irritable behavior diagnose is:
A. Schizophrenia
B. Dementia
C. Delirium
D. Delusion
Ans: (C) Delirium

9. Which is associated with flash back phenomenon?
A. LSD
B. Cocaine
C. Amphetamine
D. Opium
Ans: (A) LSD

10. Nihilistic ideas are seen in:
A. Depression
B. OCD
C. Schizophrenia
D. Delusion
Ans: (A) Depression

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.