10 MCQs on Psychiatry (Part-XIII)

In this article, we will solve 10 MCQs on Psychiatry (Part-XIII). So, let’s get started.

Questions and Answers

1. Schizopherenia is characterized by:
A. Formal thought disorder
B. Hallucination
C. Delusion
D. All
Ans: (D) All

2. Seman’s squeeze technique is used for:
A. Premature ejaculation
B. Impotence
C. Infertility
D. Priapism
Ans: (A) Premature ejaculation

3. A chronic alcoholic with loss of memory and confabulation is due to:
A. Wernick’s encephalopathy
B. Korsakoff’s psychosis
C. Alcoholic hallucination
D. Delirium tremens
Ans: (B) Korsakoff’s psychosis

4. All are features of anxiety neurosis except:
A. Dryness of mouth
B. Sweating
C. Palpitation
D. Abnormal gait
Ans: (D) Abnormal gait

5. A lady always thinking that her intestine is rotten decreased apepitte, having hallucination, thinking about world is going to be end. Diagnosis is:
A. Psychosis
B. Mania
C. Depression
D. None
Ans: (C) Depression

6. A lady has very unstable relation with her husband, always threatening to sucide and consumed some poison earlier would be having:
A. Borderline personality disorder
B. Depression
C. Avoident personality disorder
D. None
Ans: (A) Borderline personality disorder

7. Carbamazepine may be used in all of the following condition except:
A. Mania
B. Alcohol withdrawal
C. Schizophrenia
D. Trigeminal neuralgia
Ans: (C) Schizophrenia

8. Not correct about Alzheimer’s disease:
A. Apraxia
B. Aphasia
C. Areflexia
D. Agonosia
Ans: (B) Aphasia

9. The only definite contraindication to ECT is:
A. Brain tumor
B. Glaucoma
C. Aortic aneurysm
D. Myocardial disease
Ans: (A) Brain tumor

10. Olfactory and gustatory hallucinations are seen in:
A. Depression
B. Paranoia
C. Temporal lobe epilepsy
D. Alzheimer’s disease
Ans: (C) Temporal lobe epilepsy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.